ELS MACROINVERTEBRATS DE RIU.

Aquesta mostra d’il.lustracions formen part d’un conjunt d’il.lustracions realitzades per al projecte de Quadern pedagògic- Macroinvertebrats, Tornem a la Tordera,  de l’Observatori de la Tordera.

Els macroinvertebrats aquàtics que es mostren en aquest treball són animals invertebrats, que habiten al riu de la Tordera. Són de mida petita, però observables a ull viu. N’hi ha que necessiten viure dins l’aigua, si més no durant alguna fase del seu cicle biològic. N’hi ha que preferiran estar al fons de còdols, entre el fang , a les branques o la fullaraca. N’hi ha que únicament estarán lligats a l’aigua del riu en les etapes inicials de la seva vida, després es transformaran en individus adults alats, que tornaran a l’aigua a deixar-hi els ous.

Foto exposició Macroinvertebrats. Detall d'il.lustracions macroinvertebrats aquàtics.
Foto exposició Macroinvertebrats. Detall d’il.lustracions macroinvertebrats aquàtics.

Els macroinvertebrats són animalons que lluny de no tenir cap tipus d’utilitat ni funció, es troben implicats directament en l’estructura i el funcionament dels ecosistemes aquàtics.

També adquireixen una gran importancia per als estudis dels científics com a indicadors biològics de l’estat ecològic dels ecosistemes aquàtics on viuen.

Em cal agraïr als responsables del projecte el haver-hi pogut formar part com a dibuixant de l’equip, ja que m’ha acostat a un univers d’animals que lluny de semblar poc atractiu, ha resultat increïble i fascinant.

 

També es mostra una selecció de dibuixos realitzats a tinta sobre fauna diversa, bàsicament, felins.

Exposició Els Macroinvertebrats de riu i més.
Exposició Els Macroinvertebrats de riu i més.
Detall dibuixos realitzats a tinta sobre felins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es pot veure una  col.lecció de dibuixos d’ocells realitzats amb la tècnica d’aquarel.la.  També es mostra un exemple d’il.lustració realitzada per al llibre “Els fruits silvestres”.

Detall selecció aquarel.les sobre ocells.
Exposició Els Macroinvertebrats de riu i més. Detall mostra d’aquarel.les sobre ocells.
Exposició Els Macroinvertebrats de riu i més. Detall de dibuixos realitzats a tinta sobre felins.
Exposició Els Macroinvertebrats de riu i més. Detall de dibuixos realitzats a tinta sobre felins.

Deixa un comentari